Всички Новини Спасиха алпинистите, попаднали в лавина в Стара планина

Спасиха алпинистите, попаднали в лавина в Стара планина

лавинаСпасителните отряди извадиха живи от преспите двамата алпинисти, които пострадаха при падане на лавина в Стара планина вчера. Те са от Софийския алпийски клуб „Планинец" и са участници в Републиканската алпиниада "Северен Джендем 2010".
Единият от тях - Добри Атанасов, е със счупен крак, без наранявания е неговият спътник Владо. Вчера следобед те са слизали от връх Ботев, когато паднала лавина ги е завлекла. Пострадалите алпинисти нямат измръзвания, те са изкарали нощта като са си направили в снега иглу.
Три часа е продължила акцията от мястото на произшествието до хижа „Плевен", където са закарани алпинистите след като са спасени. Повече от 20 души - спасители и алпинисти-участници в състезанието от Троян, Ловеч и Сопот участваха, в акцията по изваждането на мъжете от снежния капан. Мястото, където са пострадали, е усойно, допълват спасителите.
Преди две години по време на алпиниадата от хипотермичен шок загина 21-годишния спасител от Троян Асен Христов.

Източник: DarikNews.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук