Всички Новини Карнавалът в Рим - два века по-късно

Карнавалът в Рим - два века по-късно

РимАко планирате да посетите Рим през февруари, имате още един повод да го направите - местните власти в италианската столица решиха да възобновят провеждалия без прекъсване до XIX век карнавал в града, съобщи "Франс прес". Той ще бъде открит на 6 февруари с парад на изкуствата и ще завърши десет дни по-късно с концерт от барокова музика, изпълнена от Анджело Брадуарди.
Събитието съвпада по време с традиционния карнавал във Венеция, но между двата града няма да има конкуренция, а взаимопомощ. Вече е постигнато споразумение част от артистите с пищните костюми от венецианския карнавал да гастролират в Рим. В замяна музикантите от операта в столицата ще изнесат спектакъл в театър "Ла Фениче" във Венеция.
По време на карнавала във Вечния град са предвидени над тридесет прояви. В шествието през първия ден ще се включат ездачи в старинни костюми, комедийни актьори и мимове, военни с униформи от различни епохи, музиканти.
Ще бъде открита и изложба за историята на карнавала. През миналата година в Рим беше направена генерална репетиция, която привлече над 200 000 души, макар програмата да беше петдневна. Шоуто тази година ще струва около 1 млн. евро, които са осигурени от спонсори.

Източник: Дневник.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук