Всички Новини Второто издание на „Научи се да караш ски” стартира на 29 януари на Витоша

Второто издание на „Научи се да караш ски” стартира на 29 януари на Витоша

Ски: Второто издание на „Научи се да караш ски” стартира на 29 януари на ВитошаНа 29 януари 2010 г. Българската федерация по ски ще даде официален старт на програмата „Научи се да караш ски", която се реализира за втора поредна година. Идеята на проекта е да се предостави възможност на децата от София безплатно да се научат да карат ски. По този начин значително и трайно ще се увеличи броят на спортуващите деца през зимните месеци, съобщиха от федерацията.
В последния учебен ден на всяка група от проекта ще се организират състезания между обучаващите се деца, като 10-те най-добри получават право на участие във финалното състезания в края на месец март. Първите 20 отличени деца от финалната надпревара печелят специалната награда - седемдневно напълно безплатно посещение на един от най-добрите курорти в Австрия, където момичетата и момчетата ще могат да практикуват любимия си спорт.
Основни партньори на Българската федерация по ски в инициативата са Министерство на физическото възпитание и спорта и Районният инспекторат по образование София-град. Екипировката на децата се осигурява от „Макс Спорт" с подкрепата на „Атомик". Нестле България, осигурява топли напитки и екипировка за децата.
През тази година програмата предвижда да обхване около 2000 ученици от I до ІV клас от София, които ще се научат да карат ски без семействата им да плащат за това. Oбучението ще се извършва в рамките на 4-дневни интензивни курсове в периода 4 януари 2010 г. - 28 март 2010 г. от водещи специалисти на „Витоша ски училища".
По време на реализацията на програмата „Научи се да караш ски" тази година са предвидени и обучения на всеки от учениците от I до ІV клас, като част от еко инициативата „Аз обичам Витоша" на „Витоша ски" АД. Планирани са всекидневни панели, по време на които децата скиори ще бъдат обучавани от специалист педагог как да спортуват и едновременно с това да се грижат за опазването на природата. Направен е подбор на специални занимания под формата на игри, които са максимално достъпни за възрастовата група на децата и които гарантират осъзнаване на важността от опазването на природата. Идеята е децата, забавлявайки се, не само да станат любители на зимните спортове, но и едновременно с това да ценят и съхраняват природата и местообитанията в планината.

Източник: www.focus-sport.net
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук