Всички Новини Монтана ще има крепостна стена

Монтана ще има крепостна стена

МонтанаОще един проект от Северозапада е преминал предварителния подбор за безвъзмездна финансова помощ по програмата за "Устойчиво развитие на туризма". Това е "Интегрирано развитие на културно-историческия туризъм в община Монтана".
Той предвижда възстановяване на археологическия паметник крепостта "Калето" като туристическа атракция Основните дейности по проекта са реставрация, консервация и експониране на стената на крепостта, на жилищни и военни обекти и на базиликата.
Предвижда се развитие и на туристическата инфраструктура - алеи, осветление, създаване на информационен център, изграждане на паркинг и пътека от пл. "Георги Александров" до крепостната стена. Общият бюджет на проекта е 1 милион и 300 хиляди лева, а следващия етап на отсяване ще е през месец април.

Източник: DarikNews.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук