Всички Новини Над 2000 туристи евакуирани от Мачу Пикчу

Над 2000 туристи евакуирани от Мачу Пикчу

Мачу ПикчуПеруанските власти започнаха евакуация по въздушен мост на около 2000 туристи, блокирани от проливни дъждове и свлачища в град Агуас Калиентес, недалеч от Мачу Пикчу, предаде Франс прес.
Хеликоптери започнаха да извозват първо децата и възрастните. Туристите от Европа, Северна и Латинска Америка ще бъдат евакуирани с хеликоптери на перуанските ВВС и на полицията в град Олантайтамбо, откъдето ще заминат за Куско. "Те са блокирани в хотели, странноприемници и на гарата в Агуас Калиентес, където железопътната връзка с Куско е блокирана. Имат храна и вода за три-четири дни", каза представител на местните власти.
Достъпът до руините на града на инките Мачу Пикчу е пресечен от събота от кални свлачища, предизвикани от проливните дъждове. Железопътното трасе е силно повредено. Над югоизточно Перу през уикенда се изляха най-силните дъждове от 15 години, съобщи метеорологичната служба. В района на Куско е обявено извънредно положение.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук