Всички Новини Боровец най-атрактивен с цените за ски картите

Боровец най-атрактивен с цените за ски картите

БоровецПовечето проучвания за условията в ски курортите се фокусират върху целодневните карти, на практика обаче Боровец се е постарал да направи идеални условия за желаещите да карат ски през уикенда и дори през работните дни, информира dnes.bg.

Полудневна карта в Боровец за всички писти в събота или неделя е 18 лв. (от 12,00 до 16,20 ч.). За сравнение цената на полудневна карта в Банско и Пампорово е 37 лв., а на Витоша за половин ден се плащат 26 лв.

Дори Чепеларе с 25 лв. за полудневна карта е неконкурентно предложение, а другите ски центрове са с неконкурентни писти и лифтови съоръжения. През седмицата целодневната карта за четириседелковия лифт „Ястребец Експрес" е 25 лв., доста под 50 лв. в Банско и Пампорово и 55 лв. за всички съоръжения в Боровец.

На практика Боровец има три основни типа карти - за всички съоръжения през седмицата, за всички съоръжения събота-неделя, както и за „Ястребец Експрес" (пистите „Ястребец 1, 2 и 3") през седмицата.

През седмицата „Ястребец Експрес" с конкурентната си цена от 25 лв. за дневна карта може да осигури идеални условия за практикуване на спорта. „Ястребец" са най-дългите и използвани писти.

Другите предимства на Боровец са разстояние само на 1 час между София и самите писти. Липсва проблемът с кабинков лифт, който да ви качва до пистите, тъй като долната станция на "Ястребец Експрес" и пистите са до голям паркинг непосредствено над Боровец.

На практика Боровец с „Ястребец Експрес" и близостта до София е идеален за съботно или неделно каране с общо 2 часа път от София до Боровец и обратно.

В действителност фокусирането върху дневните карти в Боровец (55 лв.), Банско (50 лв.) и Пампорово (50 лв.) води до значителна дезинформация за условията в ски курортите ни, защото са малцина тези, които могат да карат 8 часа на ден, и полудневната карта задоволява скиорите. След 15 март полудневната карта на Боровец през събота или неделя пада до 15 лв., а през седмицата целодневната карта за „Ястребец Експрес" ще е едва 20 лв.

Последната информация от Боровец показва, че пистите „Попангелов" (бивша „Ястребец 2"), „Ястребец 3", „Мартинови бараки 2", „Maртинови бараки 3", „Сухар" (бивша „Маркуджик 0") и други (за пьлна и точна информация следете: www.vremezaski.com) са в отлично сьстояние, a за уикенда се очаквa да заработи и Детският парк "Борокидс". Oсигуренa е и прекрасна възможност за нощно каране след 17,30 часа.

Източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук