Всички Новини Световният фонд за дивата природа строи резервати за панди

Световният фонд за дивата природа строи резервати за панди

Световният фонд за дивата природа строи резервати за пандиСветовният фонд за дивата природа планира да инвестира повече от 6 млн. долара през следващите три години в проект за изграждането на резервати за голямата панда в Китай. Проектът включва изграждането на диви коридори между съществуващите повече от 60 резервата на територията на страната, които трябва да позволят свободното движение на застрашения вид между парковете.

Природозащитната организация ще работи с местните власти и за намаляване на негативното въздействие от туризма, пътната и друга инфраструктура на територията на парка. Те смятат да разширят системите за наблюдения върху всички резервати.

На свобода живеят почти 1 600 панди, като почти две трети от тях населяват китайската провинция Сичуан. Други 290 панди са включени в програми за размножаване в Китай.

Източник: touristsales.com/Дойче Веле

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук