Всички Новини Умерени очаквания за родния туризъм през 2010 г.

Умерени очаквания за родния туризъм през 2010 г.

Умерени очаквания за родния туризъм през 2010 г.Прогнозите на българския туристически бранш за тази година остават умерени, макар и по-оптимистични в сравнение с тренда в световен мащаб. Повечето представители на сектора очакват разместване в основните пазари, от които идват най-големите групи с туристи, както и като цяло първата половина на годината да бъде по-трудна.

Според редставителят на ТУИ за България - Валентин Йосифов, 2010 г. ще бъде малко по-слаба от 2009 г. за пътуванията от Великобритания и скандинавските страни. Възможно е на германския пазар да бъдат задържани миналогодишните резултати, а при пътуванията от Бенелюкс най-вероятно ще има ръст.

Туристическият сектор се надява да има силен ръст на пътуванията от Македония и Сърбия, заради отпадането на визите, което се усети още през зимния сезон.

"Смятаме, че ръстът на туризма през 2010 г. в България ще бъде по-висок от средния в световен мащаб и ще достигне 7 %", съобщи председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова.

Източник: touristsales.com/Комитет по туризъм

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук