Всички Новини И в Индия ще имат Айфелова кула

И в Индия ще имат Айфелова кула

И в Индия ще имат Айфелова кула Айфеловата кула (Tour-Eiffel.fr) вече няма да е емблема само на Париж. Властите в Пудучери, Южна Индия, вече строят копие в опит да привлекат турсти на югоизточното крайбрежие. Кулата ще се издига в Янам (една от териториите в окръга), но ще е висока само 100 м (оригиналната е 320,75 м). На нея ще има ресторант с изглед към морето, галерия с телескопи и асансьор. От върха й посетителите ще могат да се насладят на гледка към Бенгалския залив и морския град Какинада.

Идеята за създаването на копието хрумнала на министъра на приходите на някогашната френска колония, а днес съюзна територия, Малади Кришна Рао. "Когато за първи път видях Айфеловата кула, бях омагьосан от красотата и величието й. При второто ми посещение в Париж си казах, че в моя регион също трябва да има такава кула", разказва той, цитиран от Си Ен Ен (CNN.com).

Строежът ще струва 10 млн. долара. Очаква се атракцията да е факт до края на ноември. Половината от сумата е осигурена от частна индийска компания. Останалата част ще си поделят федералната и местната власт.

Източник: vesti.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук