Всички Новини Царево подготвя два фестивала за лятото

Царево подготвя два фестивала за лятото

ЦаревоДва фестивала подготвя община Царево за туристическия сезон -„Странджа моя люлчина" и "Фестивал на спортните танци и хип-хоп", съобщиха от пресцентъра на община Царево.

Първият е инициатива на читалището в Царево. Международният фолклорен фестивал „Странджа моя люлчина" е отдавнашна идея на читалищните работници, но се организира за първа година и е опит за обогатяване на традиционната лятна културна програма и разнообразяване на престоя на туристите.

В рамките на три дни - 25, 26 и 27 юни, фестивалът ще представи фолклорни песни и танци, като идеята е в града да се съберат почитатели на фолклора от страната и чужбина.

Очаква се да гостуват известни фолклорни ансамбли, танцови състави, групи и хорове за народни песни, оркестри, групи за автентичен фолклор, певци и инструменталисти.

На гостите от чужбина ще бъде предложен петдневен престой и извън фестивалните вечери те ще могат да посетят природни и исторически забележителности в региона и да участват в екскурзии до Истанбул, Одрин и Лозенград.

Очаква се гостуващите български и чуждестранни певци, музиканти и танцьори в Царево да са над 500.

Вторият фестивал ще се проведе в средата на юли.

На 21 януари жените се събират да празнуват Бабинден в Царево. Традиционно празникът се отбелязва всяка година в различни селища на общината. Тази година домакин е общинският център.

В празника участват и всички самодейни колективи.

На 28 януари свой концерт ще изнесе мъжката певческа група на Царево. С основаването й в края на 2008 г. се възражда характерното мъжко странджанско пеене. Групата вече има зад гърба си десетки участия в регионални концерти, участия в радио и телевизионни.

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук