Всички Новини Капацитетът на кабинковия лифт в Банско е недостатъчен

Капацитетът на кабинковия лифт в Банско е недостатъчен

Капацитетът на кабинковия лифт в Банско е недостатъченОгромни опашки от туристи се образуват на кабинковата линия в Банско. Капацитетът на съоръжението не може да поеме желаещите да карат ски. В пиковите часове рано сутрин и във времето за промоционални цени на лифта на обяд, скиорите чакат с часове, за да се качат. В повечето случаи това ги изнервя.

"Удоволствието да чакаш два часа на опашка, след това още един час горе се чака на седалковия лифт, за още три часа да караш. Просто специално моите гости бяха много разочаровани", признава Юлия Георгиева.

Тази година курортът се представя добре най-вече на румънския пазар. По-голямата част от местата в хотелите са заети именно от румънски туристи. След тях се нареждат македонците и гърците. Всички те предпочитат курорта заради пистите.

От общината признават за проблема и подготвят проект за разширяване на ски центъра. "Изграждане на още един кабинков въжен лифт, успореден на сега съществуващия и пускането на писта Черна могила, която от 86-та година е изградена и не се ползва поради причини на еколозите и малко разширение на ски зоната. По този начин ще можем да предотвратим големите опашки, които се явяват особено декември и януари на нашата кабинкова въжена линия", смята кметът на Банско Александър Краваров.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук