Всички Новини Ще се опитаме да привлечем израелски туристи у нас

Ще се опитаме да привлечем израелски туристи у нас

ИзраелМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков се срещна с министъра на туризма на Израел Стас Мисечников. Министър Трайков е на посещение в Израел в състава на българската правителствена делегация, водена от премиера Бойко Борисов. Министрите Трайков и Мисечников са обсъдили възможностите част от 800-те хиляди израелски граждани, които избират Турция за своята ваканция, да бъдат привлечени да почиват в България, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). През 2008 г. България е била посетена от 105 882 израелски туристи.
Нашата страна ще участва в международното туристическо изложение в Тел Авив, което е насрочено за 9 и 10 февруари тази година, стана ясно от разговора между двамата министри.
По време на посещението министър Трайков се срещна и с министъра на националната инфраструктура на страната Узи Ландау, който отговаря и за секторите енергетика, петрол и газ. Министър Трайков е представил пред колегата си Ландау българския опит в либерализацията на енергийния пазар, която за Израел предстои. Министър Ландау е информирал за напредъка на своята страна в използването на слънчевата енергия за производство на ток и е запознал госта с нови технолигии в сектора, разработени от израелски фирми. Интерес за България представляват съвместните проекти по програма "Интелигентна енергия - Европа", в която Израел ще се включи през тази година.
Израел е важен и перспективен външнотърговски партньор за България, информира МИЕТ. През 2008 г. стокообменът между двете държави е на стойност 125.5 млн. долара, в това число 64.6 млн. долара български износ и 60.9 млн. долара внос от Израел в нашата страна. Водещи стоки в българската експортна листа за Израел са нефтени масла, изделия от мед, мебели и други. България внася от Израел необработено олово, инсектициди, храни, телефонна апаратура, медикаменти и други.
От 1996 до 2009 г. израелските инвестиции в нашата страна са на стойност 235.3 млн. евро.

Източник: Econ.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук