Всички Новини Инвестиции в Пампорово

Инвестиции в Пампорово

Инвестиции в ПампоровоКакво им трябва на скиорите? Най-малкото да има заснежени, обработени и изчистени от камъни писти и бързи лифтове. Защото всичко останало по курортите се върти около ските.

От българските зимни курорти твърдят, че могат да предоставят всичко това през новия ски сезон, тъй като са вложили общо десетки милиони левове в нови системи за изкуствен сняг, увеличили са парка на машините за утъпкване на снега, на места са отворили още въжени отсечки и са провели засилена рекламна кампания.

Тази година от трите водещи ски курорта Пампорово направи най-много нововъведения. Той инвестира масирано в т.нар. оръдия за сняг, за да постигне заснежаване на 90 % от ски пистите. Купени бяха нови 120 оръдия за сняг към досегашните около 25. С тях ще се осигурява снежна покривка на новата 7-километрова писта, която беше пусната преди година, но заради липсата на сняг стоеше неизползвана през по-голямата част от сезона. Същото се случи и с шестседалковия лифт между село Стойките и връх Снежанка, който реално ще заработи от тази зима.

В Пампорово има шест лифта и четири стационарни влека заедно с множество подходящи за преместване, които са удобни за начинаещи скиори. Капацитетът на съоръженията в ски зоната е 11 600 човека на час. От тази зима работят две напълно нови писти. Освен това курортът разполага с възможност за нощно каране, ледена пързалка, зона за деца, детска ски градина и детска градина в хотел Перелик, информационен център в старата сграда на автогарата (сега Ски център 1), работеща до 22.30 ч. каса за продажба на карти и билети за лифтовете в Перелик.

"Заложихме на нов подход, нова концепция по отношение на туристите този сезон и много неща се промениха. Първо се заехме да привлечем усилено българските туристи, чрез реклама по радиото и в една съвместна кампания с Мтел и положихме сериозни усилия да представим Пампорово и по борсите и туристическите изложения в Англия, Русия, Сърбия. Целта е да убедим туристите, че курортът е жив, нов и съвременен и може да конкурира Банско и Боровец", обясни София Цанкова от Пампорово АД.

Инвестираните 5 млн. евро са част от програмата за развитие на курорта. Средствата са вложени най-вече за да може със системата за изкуствено заснежаване да е сигурно, че ще има сняг по пистите. Закупени са още машини за тъпчене на сняг, изградена е и модерна ски зона за деца. Милионите са отишли и за рекултивацията на всички писти, строеж на нови гардероби на Стойките и реконструкция на основния гардероб на Пампорово АД, разположен на Малина, включително за ново ски оборудване Атомик.

От тази година Пампорово АД експлоатира само своите заведения на пистите - Златния орел на връх Снежанка и ресторант Малина - на долна станция на триседалковия лифт от Малина. "Следваме политика на достъпност на цените и умереност, съобразено с качеството на услугите", обяснява София Цанкова. Тя допълва, че в курорта има надеждна спасителна служба с линейка и шестместна моторна шейна.

Подробности можете да видите на сайта на Пампорово АД - pamporovoresort.com.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук