Всички Новини Българинът предпочита Турция

Българинът предпочита Турция

ТурцияТурция е предпочитаната дестинация за почивка в чужбина в световен мащаб, каза Михаил Кръстев, мениджър в отдел "Турция" на туристическа агенция "Караджъ Турс".
Според Кръстев причината освен географското положение е и доброто обслужване в турските летни курорти. Истанбул е дестинацията в Турция, която предимно се посещава от българи. Основната част от контингента от България, който пътува специално на летни почивки и до Истанбул, отговаря на средностатистическия българин, който с голямо желание пътува с цел да разгледа, да научи повече от историята и забележителностите и същевременно да съчетае полезното с приятното, евентуално разчитайки на малко по-ниски цени - за Истанбул от гледна точка на покупки, каза Кръстев.
Той поясни, че като цяло броят на хората, които посещават Турция, се е запазил. Може би от гледна точка на икономическото положение в момента има лека стагнация и застой, но не може да се каже, че е имало отлив на туристи, посочи Кръстев.
Цените не се различават от българските, а в някои случаи е дори по-евтино. По думите му при сравнение с българския туризъм, нашите туристи са отблъснати от масовото строителство по Черноморието. Освен това услугите в Турция като страна, която от доста години е позната на целия свят, са доста добри.
Навсякъде в летните курорти на Турция се предлага базата «ол-инклузив", на българското Черноморие тя навлезе през последните две-три години като по-масова. Най-близките курорти до България са предпочитана дестинация за автобусните програми, но вече ако говорим за Анталия, Бодрум - това са самолетни програми, които са изцяло пакетни цени и излизат почти равностойни на една седмична почивка в България по нашите курорти.

Източник: Агенция "Фокус"

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук