Всички Новини Само 1 % от българите бяха в чужбина

Само 1 % от българите бяха в чужбина

Само 1 % от българите бяха в чужбина"Само един процент от българите са предпочели да прекарат коледните и новогодишните празници в чужбина", съобщи вчера председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Предпочитаните от българите дестинации в чужбина са били Гърция, Дубай, Мароко, Египет, Индонезия. Избирани са предимно държави с по-топъл климат, обясни Рагин. По думите му е нормално един процент на 6.5-милионна България да предпочетат да почиват по празниците в чужбина.

Най-посещаваните места в страната по време на коледните и новогодишните празници са били Велико Търново, Велинград, Сандански, Девин, Хисаря, Банско. По думите на Рагин Велико Търново е излязъл напред с културния и СПА туризма. Градът е бил посетен от над 5 000 туристи. Във Велико Търново са почивали  и много румънци, сърби и македонци, за които са били резервирани цели хотели.

Рагин допълни, че Банско е бил предпочитан, тъй като пистите в курорта са на голяма височина и всичко е било разпродадено предварително. През празниците посещавани са били и Пампорово, и Боровец.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук