Всички Новини Спортът ще бъде двигателят на световния туризъм през 2010г

Спортът ще бъде двигателят на световния туризъм през 2010г

Спортът ще бъде двигателят на световния туризъм през 2010гПрогнозите на консултанти и големи компании от бранша сочат, че големите спортни форуми през 2010г.ще бъдат двигателят за развитието на туризма в световен мащаб. През следващата година предстои световно първенство по футбол в ЮАР, както и зимна олимпиада в канадския град Ванкувър. Индийската столица Делхи ще посрещне игрите на британската общност. В календара на големите туроператори са и големите тенис и голф турнири, както и състезанията от Формула 1.

Според последния доклад на английския авиопревозвач най-голям ръст в посещенията през следващата година ще отчете ЮАР. Покрай световното първенство по футбол там се очаква да пристигнат над 600 хил. фена, отделно от това хотелите ще приемат спортисти, журналисти и официални делегации. Още на изложението в Лондон, през ноември, от страната домакин на световното първенство съобщиха, че имат готовност да организират редица допълнителни екскурзии и занимания за почитателите на футбола.

Канада също е в очакване на хиляди гости покрай зимната олимпиада. Амбициите на хотелиерите и туроператорите във Ванкувър са да постигнат най-добрите приходи от подобно мероприятие досега.
Според прогнозите на световната туристическа организация към ООН през 2010г ще започне възстановяване на туристическия сектор , който през тази година се очаква да завърши със спад от около 5 %.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук