Всички Новини Велико Търново пълен за празниците

Велико Търново пълен за празниците

Велико Търново пълен за празницитеХотелската база във Велико Търново е запълнена за празниците, съобщи за радио „Фокус" - Велико Търново Даниел Панов, управител на Общинската агенция по туризъм „Царевград - Търнов" във Велико Търново. По думите на Панов, голяма част от резервациите са били направени още в края на септември и октомври.
От 7 декември се наблюдава тенденция към увеличаване на българските туристи, които желаят да посрещнат Нова година във Велико Търново, обясни Панов. Той каза, че местата в хостелите и къщите за гости са запълнени още от септември месец от румънски туристи.

От 35 до 300 лева са кувертите за новогодишната нощ в заведенията във Велико Търново. Минималната пакетна цена за новогодишната вечер е 60 лева, като в нея са включени три нощувки и една закуска. Така ако се резервира пакет за 60 лева и празнична вечеря за 35 лева, минималната цена, която трябва да платите, за да посрещнете Нова година във Велико Търново, е 95 лева, обобщи Даниел Панов.

Освен хора от цялата страна, за празниците във Велико Търново са направили резервации и много румънски и хърватски туристи, които са наели частни къщи и отделно са резервирали места в заведения. Ръст на българските туристи се наблюдава през тази година. Традиционно те са следвани от румънските, които посещават града най-често през петък, събота и неделя, каза Панов. В последните месеци се наблюдава ръст и на сръбските, хърватските и македонските туристи, което се дължи на падането на визовия режим.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук