Всички Новини Смайващи цени в хотелите ни за зима 2009

Смайващи цени в хотелите ни за зима 2009

Хотел през зиматаКризата, изглежда, не е изплашила българските хотелиери, защото цените за празниците остават много високи.
Могат да бъдат намерени празнични пакети за по 200-300 лв., но има и такива, които сериозно надхвърлят офертите за сходни условия в чужбина.
Най-високи цени поддържат зимните курорти за дните около Нова година, като тук рекордът е на Банско. 5 вечери в 4-звезден хотел например се предлагат за 1060 лв. и още има свободни места. Повечето предложения за хотели от същата категория и за същото време варират между 650 и 750 лв.
В Пампорово може да излезе малко по-евтино, но и там подобни оферти са за 550-650 лв. В повечето цени са включени закуски и празнична вечеря, както и ползване на басейн, сауна, парна баня, джакузи и др.
За сравнение при резервация в последния момент Нова година в Париж струва 1400 лв. В цената влизат 5 нощувки в четиризвезден хотел, самолетните билети, закуски и панорамна обиколка на Париж. Такава новогодишна ваканция в Рим излиза малко над 1000 лв.
Съвсем достъпни са и предложенията на Гърция и Турция. Нова година в Халкидики в тризвезден хотел излиза средно между 60 и 100 лв. на вечер.
Нощувките по празниците в Солун варират между 70 и 100 лв. За да се възползват от тези цени обаче, туристите трябва да имат резервация поне за 3 дни. В много от предложенията не е включена празнична вечеря и за нея трябва да се доплати допълнително.
По традиция пътуването по Коледа е по-евтино. 3 вечери в двойна стая на хотел 4 звезди в Хисаря се предлага за 280 лв. Нощувките в хотели във Велинград от същата категория също излизат приблизително толкова. Встрани от популярните дестинации могат да бъдат намерени и по-изгодни предложения. В Трявна 3 вечери в четиризвезден хотел излизат 150 лв.
Големите зимни курорти за Коледа предлагат най-скъпи оферти.
Само две нощувки в хотелите 4 звезди в Банско излизат 230 лв. За три нощувки пък цената е над 300 лв.
И за Коледа промоциите в чужбина са по-изгодни от българските.
2 вечери в Истанбул в хотел 3 звезди излизат 200 лв., а ако хотелът е 4-звезден, цената е 270 лв. В сумите влизат още транспортните разходи, закуски, празнична вечеря и обиколка на града с автобус. Според експертите няма съществено намаление на цените на коледно-новогодишните оферти в българските курорти в сравнение с миналата зима, но този факт не ги учудва особено.
"Всеки може да предлага различни продукти на различни цени, ако за тях има клиенти", коментира Байко Байков, зам.-председател на управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Шефът на хотелиерско-ресторантьорската асоциация Благой Рагин пък подчерта, че цените може да не са паднали, но пък в офертите са включени нови бонуси.

Източник: в. "Сега"

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук