Всички Новини София отчита 12% спад на туристите през 2009г

София отчита 12% спад на туристите през 2009г

София отчита 12% спад на туристите през 2009гДванадесет процента по-малко туристи са посетили София през 2009 г., каза пред агенция Фокус председателят на туристическия клъстър в София Витан Иванов.

Според него, интересът към София не е намалял, но спадът на бизнеса с 27% се е отразил и на туризма. Надявам се догодина интересът към столицата да се съживи, посочи той и припомни, че тогава започва и изграждането на римската улица между Министерски съвет и президентството.

В София има и достатъчно паметници на културата. На летище София предстои да бъдат открити два туристически информационни центъра, освен съществуващия в подлеза на Софийския университет, каза Иванов и обясни, че всичко това ще доведе до развитие на туризма в столицата.

Съоръженията на Витоша не са в добро състояние, за да могат да бъдат рекламирани и да се развива ски-туризмът в София. Това е единствената столица в Европа с такива условия за развитие на зимен туризъм, но градът изостава в това отношение, каза още той.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук