Всички Новини Изграждат велопарк в местността Узана

Изграждат велопарк в местността Узана

КолоездачиОбщина Габрово и дружеството за устойчив туризъм в местността Узана разработват проект за развитие на екстремния туризъм в местността. Това съобщи в. Дневник, като се позова на местната администрация.
Предвижда се в Узана да бъде създаден велопарк за екстремно колоездене, който ще включва рампи, обратен завой, вълни, слалом, тунел, пясъчник, зиг-заг и други, съобщиха от общината.
По проект съоръженията са 17 и ще бъдат изградени върху 20 дка общинска земя в курортната местност.
Велопаркът ще струва около 120 хил. лв. Средствата ще дойдат от финансовия механизъм на европейското икономическо пространство и дружеството за устойчив туризъм, казаха още от общината.
Предстои да бъде изградена и концепция за развитие на туризма в Узана. В момента местността разполага с няколко ски писти с обща дължина 7 км, както и ски влек.
През лятото пък се развива предимно пешеходен и екотуризъм, като през последните години се създадоха възможности за конна езда, скално катерене, фотосафари и други.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук