Всички Новини Ски курортите запазват цените на лифт картите

Ски курортите запазват цените на лифт картите

БоровецЦените на дневните карти за лифт в големите зимни курорти остават непроменени през тази година, сочат актуалните ценоразписи на собствениците на ски съоръженията.
През тази зима в Банско и Пампорово картата за лифт за един ден е 50 лв. В Боровец тя е 55 лв. на ден от понеделник до петък, а през уикенда - 35 лв.
Същите оферти бяха предложени и през миналата година.
На нивата от 2008 г. остават и тридневните и седмичните карти. В Боровец ползването на лифтовете през този сезон за 3 дни ще струва 154 лв., в Банско цената е 147 лв., а в Пампорово - 146 лв. Картите за шест дни пък са съответно 286 лв. в Боровец и 283 лв. в Пампорово и Банско
. През тази година обаче два от курортите ще повишат картите за целия сезон. В Банско те се продават по 860 лв., което е със 100 лв. повече от миналата година, а в Пампорово е обявена цена от 2000 лв.
Боровец, както и през миналата година, ще предлага сезонната карта за 1430 лв.
През 2010 г. скиорите ще имат възможност да ползват лифтовете при по-ниски цени извън активния сезон в Боровец и Банско. След 15 март в Боровец еднодневната карта за лифт се намалява на 44 лв., а в Банско цената ще бъде 40 лв. след 1 април. В Пампорово няма обявено намаление за неактивния сезон.
Собствениците на по-малките ски съоръжения също са публикували ценовите си предложения за тази година. Дневната карта за ски на Витоша е 35 лв., колкото беше и през миналия сезон. В Чепеларе пък ползване на лифтовете за един ден е 38 лв., което е с 5 лв. повече от сезон 2008/2009.
Няма сериозна промяна и в цените за ски гардероб и ползването на ски учители спрямо миналата година. В курортите 1 час индивидуално обучение при ски учител е средно 50 лв., а наемът на ски, щеки и обувки - около 30 лв. За същата сума може да се наеме и екип за сноуборд.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук