Всички Новини Представиха най-големия круизен кораб

Представиха най-големия круизен кораб

morski_oasisПублично за първи път бе представен най-големият досега круизен кораб – „Морския оазис”, пише moreto.net

Преди неговото официално туристическо пускане по вода, търсачите на луксозни океански пътувания можаха да огледат интериора на кораба.

362-метровата „лодка” тежи 225 000 тона и е същински левиатан. На борда могат да пътуват с всички удобства 6296 души. Първото пътуване ще се осъществи през Балтийско море и през Атлантическия океан.

800 милиона паунда е струвало да се направи „Морския оазис”. Явно обаче си е струвало, защото коритото е с поне 40% по-голямо от всеки друг круизен кораб, който е плавал по Седемте морета.

Пътуващите ще могат да изберат гледката си – невероятни морски панорами или екзотични дървесни видове, отглеждани в почти самостоятелния микроклимат на кораба. На борда има и акватеатър със 750 седящи места, проектиран по модела на античните гръцки амфитеатри.

На „Морския оазис” има ледени пързалки, плувни басейни, 24 ресторанта, казино и дори, може и да не ни повярвате, гигантска въртележка.

Цената на девет нощи на борда на чудото "Морския оазис" е от 1786 паунда нагоре – в зависимост от удобствата. Местата за круиза още не са изцяло резервирани. Въпреки че напоследък кризата е ударила и туристите, се очаква скок на желаещите да се повозят по море.

За 2009 очакванията са за 1,55 милиона британци да заминат на круиз – сравнено с 1,35 милиона от миналата година.

Социолози предричат, че през 2012 2,2 милиона „островитяни” ще отплават за ваканцията – това е двойно повече, отколкото е била през 2002 г.

Източник: travel.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук