Всички Новини Фалшиви оферти за празниците в интернет

Фалшиви оферти за празниците в интернет

Внимание!Искаме да уведомим потребителите на сайта, че всички обяви публикувани в туристбг са от реални и легитимни туристически агенции и туристически оператори.

В интернет се появи нов вид измама. Фалшиви обяви в мрежата, които предлагат къщи под наем за идващите коледни и новогодишни празници, разкри разследване на bTV.
Преди месец Ноеми Миятова започва да търси къде да прекара празниците. Попада на изключително примамлива оферта - вила "Анна" в село Чифлик предлага 5 двойни стаи. Цената за 1 вечер за цялата къща е 260 лева.
"Аз я намерих, стори ми се много добра и я изпратих на моя съпруг. След като той я получи, каза, че вече е виждал тази къща, която аз му показах - вече е виждал същата вила, но под друго име", разказва Миятова.
Вилата, която намира съпругът й, се казва "Колор" и се намира в Горно трапе. Объркана, Ноеми се обажда в село Чифлик.
"Веднага се свързах с кмета на село Чифлик и го помолих той да се обади и да види дали такава вила съществува - и дали въобще такъв адрес съществува.
След малко му се обадих и той каза, че такава къща никога не е имало и реално не съществува, несъществуващ адрес, несъществуваща улица", заяви тя.
След като разбира, че това е фалшива обява, Ноеми решава да провери дали има и други подобни оферти в интернет. Копира телефонният номер на измамника и попада на друга обява. Този път обявата е за вила "Елица", в Рибарица. Цената и условията са същите.
Решихме този път ние да се обадим на посочения телефон в обявата. Мъжът се представя за Александър Георгиев. А офертата му звучи повече от примамливо:
"Спокойно, едно 20 човека се събират - аз съм си правил мой рожден ден - 20 човека се събират. Има оборудвана кухня, камина, локално парно, климатици във всички от стаите, слабички", уверява ни Георгиев.
По думите му къщата се намира на 2 километра, след като влезете в Рибарица.
По и-мейла мъжът ни изпраща номера на сметката, в която да му преведем капарото за вилата - 260 лева. Там посочва и точния адрес.
Следващата стъпка е да проверим какво има на този адрес в Рибарица. Оказва се, че къща има, но определено тя не е тази от обявата.
"Тази вила е собственост на Благородна Руменова Иванова, на улица "Георги Бенковски" 221. Категоризирана е, дават я под наем за 4-6 души - къщата е на 1 етаж и може би е категоризирана от преди 4-5 години", заяви Ценка Иванова от кметството на с. Рибарица. Тя допълни, че къщата работи единствено през летния сезон.
От комисията за защита на потребителите казват, че напоследък зачестяват този тип измами в интернет. Техният съвет:
"Когато тръгваме да използваме интернет, да резервираме в непозната леглова база, е хубаво да отворим публичния регистър и да видим дали тази база е категоризирана или не е. Нормално е да осъществим и контакт със собственика - да разберем съществува или не, да видим какво е състоянието на тази база", каза Дамян Лазаров, председател на КЗП.
Лошата новина за потребителите е, че когато организираме почивката си по този начин, няма гаранция, че няма да бъдем измамени.
В момента тече разследване на организаторите на измамата.

източник: травел.бг

Искаме да уведомим потребителите на сайта, че всички обяви публикувани в туристбг са от реални и легитимни туристически агенции и туристически оператори. Екипът на туристбг, не позволява свободно публикуване на обяви от непроверени фирми и агенции.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук