Всички Новини Поморие строи яхтено пристанище

Поморие строи яхтено пристанище

Поморие строи яхтено пристанищеПоморие ще строи яхтено пристанище, съобщиха от общината. Местната власт придоби от държавата пристанището и имотите, обхващащи трасето на бившата жп линия от манастира "Св. Георги" по протежение на брега към стария град. Вече има изготвен идеен проект за изграждането на съоръжението.

На новото яхтено пристанище ще могат да акостират над 600 плавателни съда. Предвидени са три кея за яхти, един от които - за малки пасажерски кораби. Предвижда се да бъде запазено рибното пристанище в Поморие, което ще се модернизира. Планирано е и изграждането на рибна борса и рибен ресторант. Ще бъде построена и нова прилежаща инфраструктура с подходи към пристанището. Ще се създаде и 3-километрова изкуствена плажна ивица с подводни рифове. Предвидената инвестиция за изграждането на пристана е около 24 млн. лв.

Източник: touristsales.com

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук