Всички Новини Топ 9 екстремни ваканции

Топ 9 екстремни ваканции

Полет като катерицаЪрнест Хемингуей някога е казал, че има само три истински спорта на света: мотосъстезанията, борбата с бикове и алпинизма, а всичко останало са само игри. Не само според него, но и според много други хора, рискът е от основно значение за спорта.
Ето няколко съвременни атракции с голяма доза риск:
1. Лична подводница
Калифорнийската компания Sub Aviator Systems обучава хора да пилотират подводници. Цената на курса е 10 000 долара. След като го завършите можете да си купите подводница от компанията срещу 2 милиона долара.
2. Посещение на вулкан
Предлагат се разходки с хеликоптер над активния вулкан Килауеа на Хавайските острови. Подгответе се, че ще бъде горещо. Можете да направите уникални снимки.
3. Безтегловност
Zero-G Corp предлага на клиентите си 15 нива на безтегловност, всяко от по 25 секунди. Предупреждават, че след десетото, стомасите на много хора не издържат. Срещу допълнителни 15 000 долара към вас може да се присъедини астронавтът от Apollo 11 Бъз Олдрин.
4. Гмуркане с акули
Хората са в клетка, което прави гмуркането «сравнително" безопасно. Има стотици компании, които предлагат тази атракция в различните краища на света. Предлагат се пакети от един до седем дни. Цената за един ден тръгва от 130 долара на човек.
5. Северния полюс
Quark Expeditions организира екскурзии до Северния полюс на руския ледоразбивач Victory. Цената е 30 000 долара за «обикновена" каюта. По-авантюристичните могат да се пробват в плуването без термокостюми.
6. Скорост върху лед
На писта Bonneville Salt Flats в Юта, участниците в рали карат със скорост, която често надвишава 320 км/час. Добрата новина е, че се движите само направо.
7. Езда на слонове
Много курорти предлагат езда на коне, къмпинг Four Seasons в Тайланд предлага езда на слонове. Тези животни могат да тежат до 7 тона, така че тази езда не е шега.
8. HALO
Съкратено е от High Altitude, Low Opening. Това е скачане с парашут от високо, където въздухът е разреден, а температурата е много ниска. Скача се в рандем, заедно с инструктор, а парашутът се отваря (да се надяваме) няколко хиляди фута над земята, като изведнъж студът и бързото падане отстъпват на топлина и меко спускане.
9. Суперяхти
Super Boat International провежда няколко серии състезания на година, подобно на Nascar и IndyCar, само че на яхти със скорост над 160 км/час. Тези състезания не са за всеки обаче - най-обикновената яхта струва шестцифрена сума, а за да се състезавате трябва да сте собственик.

Източник: Profit.BG

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук