Всички Новини Продават стотици хотели на Южното Черноморие

Продават стотици хотели на Южното Черноморие

Жена на плажаСтотици хотели по Южното Черноморие вече са на тезгяха. Сред тях са суперлуксозни сгради, семейни хотели и къщи за гости, пише в. Стандарт.
Повечето без успех се продават от година. Купувачи в кризата трудно се намират въпреки ниските цени. Трудно е да убедиш някой да даде огромни пари за нещо, което не е ясно дали ще бъде рентабилно, заяви управителят на агенция „Адлер" Иван Червеняков.
Най-много са хотелите за продан в Слънчев бряг. Там всички продават, никой не купува. На тезгяха е всеки четвърти хотел. 50 скъпарски комплекса чакат нов собственик.
Само в сайта на Имот.Бг за продан са обявени 23 сгради. Най-скъпата е с цена от 27 млн. евро. Името на хотела се пази в тайна, тъй като става въпрос за един от най-тузарските обекти, разположен на брега на морето, обясниха от агенция „Сириус", която го продава.
Въпреки че цената изглежда космическа, на практика квадратният метър излиза 580 евро с обзавеждането.
Три други хотела в Слънчев бряг също на първа линия се продават на цена от 10 до 15 млн. евро. Най-евтино върви частен хотел от 700 кв. м до комплекс „Хелена 2". Собственикът му иска за сградата 600 000 евро.
Повечето от обявените за продажба комплекси в Слънчев бряг и Несебър вървят около милион евро. Собствениците им обаче бързо свалят цените и са готови да паднат до 50%, стига да намерят купувач.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук