Всички Новини Българският туризъм се представя в Лондон

Българският туризъм се представя в Лондон

Българският туризъм се представя в ЛондонБългария ще участва з на международната туристическа борса World Travel Market в Лондон, която ще се проведе от 9 до 12 ноември 2009 г. в изложбен център ExCel. Това е 30-то юбилейно издание на борсата, като мотото тази година е „Устойчив туризъм във време на предизвикателства”. За изложението заминава и заместник-министърът, отговарящ за туризма Иво Маринов, съобщават от МИЕТ.
Тази година на българския щанд, разположен в сектор Европа и Средиземноморие, ще се представят 20 изложители, сред които и две общински администрации.

Акцент на българското участие ще бъде представянето на специализирани форми на туризъм – културно-познавателен, спортен и приключенски туризъм. Концепцията за щанд е решена с обособяване на региони и специализирани продукти, като ще бъдат представени Софийски регион, Черноморие, Рило-Пирински регион, Тракия и старите български столици, и продуктите културно-познавателен туризъм и балнео и спа туризъм.
Анимационната програма на българския щанд включва представяне на занаяти и изпълнения на пиано на етноджаз. Съчетанието на традиционен фолклор с модерна музика и представянето на тази хармония представлява важно послание за дестинация България – комбинация от древно културно наследство, запазена природа и модерни курорти. За гостите на българския щанд е предвиден голф тренажор, който е акцент в представянето на спортния туризъм, както и винен бар със селекция от качествени български вина. Пресконференцията на България традиционно ще се проведе на втория ден от изложението.

World Travel Market в Лондон е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по престиж туристическо изложение в света след ITB – Берлин. През 2008 г. на WTM са участвали 5631 изложители от над 200 страни и региони, посетителите са били 50 247 представители на туристическия бизнес от цял свят.

Източник: lev.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук