Всички Новини Плаващ курорт - Oasis of the Seas тръгна към Флорида

Плаващ курорт - Oasis of the Seas тръгна към Флорида

Плаващ курорт - Oasis of the Seas тръгна към ФлоридаНай-големият круизен кораб в света Морски оазис (Oasis of the Seas), който тези дни бе пуснат на вода във финландското пристанище Турку, вече пори вълните на Атлантическия океан на път за Флорида. Столицата на щата Маями на западното американско крайбрежие ще бъде постоянното пристанище на ултралуксозния плаващ курорт с капацитет 6360 пасажери. Там на 1 декември той ще тръгне на първото си туристическо пътешествие - от Форт Лодърдейл в САЩ за Хаити. В края на октомври все още имаше свободни места за първото четиридневно плаване. Лайнерът ще плава целогодишно до Карибите на всеки седем дни. Цените на луксозните разходки започват от 1 000 долара на човек и, разбира се, зависят от датата на пътуването и от лукса на каютата. Собственикът на този истински оазис на мечтите - американско-норвежката компания Роял Карибиен (Royal Caribbean International), се надява, че въпреки кризата ще може да си върне вложените средства.

mt_gallery:Oasis of the Seas

Лайнерът беше построен във финландската корабостроителница Е Те Екс в Турку и струва 1,4 млрд. долара. Плаващият град с дължина 360 м, ширина 64 м и височина 72 м е пет пъти по-голям от Титаник. Той е с водоизместимост 220 хиляди тона, която е с 40 на сто по-голяма от всеки друг круизен съд в света. На него има 16 палуби, 40 ресторанта, игрище за голф, открит амфитеатър със 750 места и закрит с 1 300, мол, СПА и фитнес център, казино, множество басейни, футболно игрище и дори ледена пързалка. За удобството и сигурността на щастливците, които могат да си позволят разходка с него, ще се грижат 2165 души екипаж. За децата е обособена специална зона. В нея учители и инструктори ще се грижат и забавляват, докато родителите им са ангажирани със себе си.

Безпрецедентният Морски оазис премина успешно първото голямо препятствие по пътя си. При напускането на Балтийско море, където бе пуснат на вода, огромният плавателен съд с височината на 20-етажна сграда трябваше да премине под огромен мост, свързващ датските острови Фюн и Зеландия. Най-големият и най-скъп пътнически кораб в историята се промъкна на косъм - от върха му до моста оставаха едва 50 сантиметра при свалени комини.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук