Всички Новини първия космически хотел през 2012

първия космически хотел през 2012

Хотел в КосмосаНапоследък когато се говори за 2012, хората се сещат за майския календар, според който тогава ще настъпи краят на света. Е, една испанска компания планира нещо далеч по-позитивно за годината - отварянето на първия хотел в космоса, инвестиция на стойност над 3 милиарда долара, пише Moreto.net.
По думите на барселонските архитекти престоят за три нощи в космическия хотел ще струва на желаещите 3 милиона евро, като в цената е включена и осемседмичната тренировъчна подготовка на тропически остров.
По време на престоя си гостите ще могат да виждат по 15 пъти дневно изгряващото слънце, а на всеки 80 минути ще обикалят Земята. Освен това те ще носят специални костюми от велкро, за да могат спокойно да обитават стаите си. Ако са привърженици на Спайдър-мен, ще изпитат двойно удоволствие, защото ще могат да лазят и навсякъде по стените и тавана.
Повече от 200 души вече са изявили интерес за хотела сред звездите, а 43-ма вече са направили резервации.
Пред агенция "Ройтерс" амбициозната компания споделя, че е съвсем нормално да смятаме, че децата ни, приблизително след петнадесетина години, ще могат да прекарват уикенда в космоса.
Друг космически проект пък е планиран от британския магнат Ричард Брансън, който за скромната сума от 200 000 долара ще изпраща туристи на суборбитална разходка в космоса.
Пивоварната "Гинес" пък отпразнува 250-годишнината си като изпраща един от почитателите си именно на космическото пътуване Virgin Galactic, за което вече са предплатили над 300 души.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук