Всички Новини Биосферен парк отваря врати в Странджа

Биосферен парк отваря врати в Странджа

Биосферен парк отваря врати в СтранджаНов двугодишен проект за опазване на биоразнообразието и устойчиво развитие в района на природен парк "Странджа" стартира Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ), съобщи агенция Блу Линк (Blue Link). Проектът ще демонстрира ползите за местните хора от защитените територии и ще ги въвлича активно в опазване на биоразнообразието.

Много важна посока на проекта е подготовката за създаване на модерен биосферен парк в Странджа, в съответствие с ангажиментите на България пред ЮНЕСКО.
В рамките на инициативата ще бъде създадена база данни и система за мониторинг на биоразнообразието и социално-икономическите характеристики на региона.

Заложени в проекта са образователни програми за ученици и студенти. Те ще развиват регионалната запазена марка "Странджа" и ще работят с местни хора за природосъобразен бизнес.
Партньори на БФБ за изпълнението на проекта ще бъдат Дирекцията на ПП "Странджа", Българския национален комитет по програмата "Човек и биосфера" на ЮНЕСКО и Департамента за управление на природата към Норвежкото министерство на околната среда.

Важна сфера на сътрудничеството с норвежкия партньор ще бъде развитие на бизнеси в полза на природата, маркетинг и реклама на сертифицирани продукти, както и създаване на нов туристически продукт, насочен към норвежкия туристически пазар.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук