Всички Новини Зима 2010 разчита на оферти в "последната минута"

Зима 2010 разчита на оферти в "последната минута"

БоровецОфертите в "последната минута" (т.нар. last minute) ще са ключът към успеха на предстоящия зимен туристически сезон, пише в-к Дневник.
Предложенията, които се правят малко преди началото на ваканцията, са със сериозни намаления и затова все повече туристи изчакват тези цени, вместо да планират предварително.
Под знака на "last minute" премина и летния сезон. Засега туроператорите предлагат оферти като в последния сезон, а целта им да повторят тазгодишните си резултати като брой привлечени туристи, показва допитване на Дневник. След борсата в Лондон между 9 и 13 ноември, когато ще станат ясни записванията за българските курорти, туристическите агенции и хотелиерите ще решат дали и как да редактират офертите си.
Първият индикатор за нивото на втория пореден сезон в условията на глобална криза са заявените чартъри за летищата в София и Пловдив. Те запазват нивото си от предишния, като в столицата отново ще бъдат пренасочени чартъри от Пловдив. На софийската аерогара има заявени 260 полета на 7 превозвача, а два от тях дебютират в България.
Данните на летището показват, че намаление ще има единствено при линиите от Русия, но при напълно заети седалки ще бъдат посрещнати над 45 хил. туристи, или с 10 хил. повече спрямо миналата година.
В Пловдив има намаление на заявките за чартъри и няма да има нито един полет от Великобритания - най-важният пазар за ски туризма. Четирите превозвача, които ще ползват аерогарата там, се очаква да доведат около 20 хил. туристи.
"През този сезон планираме да повторим програмата от миналата година", каза представителят на "Болкан холидейз" в Лондон Александър Стоянов.
Подобни намерения имат и от туроператора "Томас Кук", която също не са променили чартърната си програма.
"Предварителните продажби вървят доста вяло, целта ни този сезон ще бъде да запазим равнищата от миналата зима", каза и Галин Георгиев от компанията "Солвекс", която работи предимно на руския пазар.
Освен че ще пълнят базите в последния момент, българските хотелиери ще трябва да се конкурират и с европейските курорти, които още от началото на кампанията по записванията предлагат сериозни отстъпки в цените и редица бонуси към пакетите.
Местните курорти обаче се надяват на туристи от Македония и Сърбия заради очакваното падане на визите от 1 януари, както и на увеличаване на гръцките групи.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук