Всички Новини Бъдещето на Бургас е в туризма

Бъдещето на Бургас е в туризма

Бъдещето на Бургас е в туризмаБъдещето на Бургас е в развитието му като туристически град, а не като град на чиято територия ще бъде изграден петролопровод, смята кметът на общината Димитър Николов.
Николов призовава общинските съветници да подкрепят предложението му общината да получи правото на управление на пристанище "Изток", което ще отвори градът към морето.
Докладната записка е входирана за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент в четвъртък.

Ако съветниците подкрепят предложението, това ще даде началото на отварянето на част от пристанището за посетители и ще отключи реализацията на проект за атракционна и обществено функционална зона в центъра на Бургас.
Според Николов, това ще промени положително облика на града и ще го направи по атрактивен и привлекателен за жителите и гостите.
С отворено пристанище и зона за обществен достъп, Бургас ще се превърне в най-добрия град за живеене, а не с изграждането на тръпобопровод, заяви Николов, цитиран от пресцентъра на общината.

В началото на другата седмица той ще изрази позицията си в интервю пред една от националните телевизии в Гърция, чиито екип пристига в Бургас, за да се запознае с отношението на кмета и жителите на града към проекта Бургас – Александруполис.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук