Всички Новини Утре правителството на Малдивите ще заседава под вода

Утре правителството на Малдивите ще заседава под вода

Утре правителството на Малдивите ще заседава под водаПравителството на Малдивите ще има заседание под водата, чиято цел е да подчертае опасността от глобалното затопляне.
По време на нетрадиционното съвещание, което трябва да се състои на 17 октомври, президентът Мохамед Нашийд и членовете на правителството ще подпишат документ, с който призовават да се намалят емисиите въглероден диоксид в глобален мащаб.

Според говорителя на президента, подводното заседание е шега, но правителството всъщност иска да отправи съвсем сериозно предупреждение за повишаващите се морски нива.

По време на заседанието под водата министрите ще комуникират с жестове и ще използват водоустойчиви дъски и химикали.
За целта абсолютно всички членове на правителството, с изключение на един, чието здравословно състояние не позволява гмуркане, вече тренират за заседанието на 17 октомври във военна база, разположена на един от многото острови в държавата.

Президентът Нашийд, който е квалифициран гмуркач, ще даде и пресконференция под водата.
Посланието на Малдивите за справяне с глобалното затопляне е по повод срещата на ООН за промените в климата, която ще се проведе през декември в Копенхаген.

Близо 80 % от Малдивския архипелаг е на по-малко от метър над морското ниво, което го прави изключително уязвим от каквото и да било покачване на нивото на океаните, причинено от глобалното затопляне и топенето на ледниците.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук