Всички Новини Туризмът очаква повече приходи от зимния сезон

Туризмът очаква повече приходи от зимния сезон

БоровецПриходите от предстоящия зимен туристически сезон и броят на нощувките се очаква да са с между 10 и 15 на сто по-големи спрямо миналогодишния зимен сезон само от изсветляването на сектора. Това е прогнозата на директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, цитиран от БНР.
Драганов посочи, че през последно време все повече фирми излизат на светло и се очаква тенденцията, която се е наблюдавала през август и септември, да продължи и през следващата година.
Оказа се, че проверките, които започнаха по отношение на финансовото състояние на фирмите и специално по отразяването на нощувките в регистрите и плащането на туристическа такса, съживиха както финансовите служби, така и фирмите.
По аналогия с летния сезон браншът очаква тази зима да преобладават туристическите записвания в последния момент.

източник: травел.бг

 

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук