Всички Новини Да спиш в раковина или на дърво

Да спиш в раковина или на дърво

Да спиш в раковина или на дървоПадате си по пътешествията, но традиционните хотели са ви скучни и търсите нещо различно. Тогава непременно трябва да се снабдите с книгата Bed in a tree: and other amazing hotels from around the world на английската журналистка Бетина Ковалевски.


Free Spirit Spheres

Най-екстравагантният хотел (Free Spirit Spheres) според нея се намира на остров Ванкувър и неговите гости спят в гигантски глобуси сред клоните на вековни дървета. Глобусите са изработени от дърво, от отсечени при санитарна сеч дървета, а по окачването им е работено 5 години, за да се стигне до най-екологичния вариант. В сферите има двойно легло, кухненски бокс с микровълнова и хладилник, банята и тоалетната обаче са в постройка на земята.
mt_gallery:Free Spirit Spheres
Стаите са декорирани в различен стил, а два огромни прозореца разкриват великолепна гледка към океана от една страна и гората от друга. В зависимост от лукса наемането на сферите струва между 75 и 90 британски лири на нощ.

Casa Caracol
mt_gallery:Casa Caracol
На малкия карибски остров "Мухерес", намиращ се на девет мили от бреговете на Канкун (Мексико),  можете да спите в къща-раковина (Casa Caracol). Всъщност постройките са две, с различна форма на черупката, разположени на брега на тюркоазено синия океан и са заобиколени от ослепително бял пясък. Стаите са декорирани с раковини, корали, миди.
Къщите са дело на архитект Едуардо Окампо, като едната е построена за него, а втората за брат му Октавио. Двамата ползват морските домове едва няколко седмици в годината, а през останалото време ги отдават под наем срещу 1 500 - 2 000 долара на седмица.
Стаите са декорирани с раковини, корали, миди.

"Отер ин" (Utter Inn)
Utter Inn
Плуващи хотелски стаи предлага шведския "Отер ин" (Utter Inn). Семплите червени къщички за разположени в езерото Меларен (Mälaren), третото по големина в Швеция. Те са боядисани в традиционните за страната цветове - червено и бяло.
Дървените кабинки не са луксозни, на площ от 6 кв.м. има само газова печка, автомат с вода за пиене, малка масичка и химическа тоалетна. Те са заобиколени от плаваща веранда, на която е истинско удоволствие да се излежаваш в слънчев ден.
Най-голямата атракция на плаващата хотелска стая е спалнята, която се намира под водата. До нея се стига по алуминиева стълба, оформлението е като във второкласна каюта на кораб, но гледката през четирите илюминатора определено си заслужава.
Едно от неудобството на плаващите къщи е, че се разлюляват силно, когато в близост премине моторница. Нощувката в уникалната къща струва 95 лири.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук