Всички Новини два нови пътеводителя за Русе

два нови пътеводителя за Русе

Русе - къща музейДва нови пътеводителя по туристически маршрути в Русе излязоха от печат. Изданията са по Програмата за развитие на туризма на Община Русе, информира ruse24.bg.
Едното издание популяризира крепостите в русенския регион. Маршрутът е описан изключително интересно, като на любителите на историята се препоръчва да посетят крепостите Сексагинта Приста, Кюнту Капу, Левент табия и Средновековния град Червен.
В пътеводителя е посочено мястото на тръгване по този маршрут и телефон за заявка за екскурзовод.
"Русе е град на фестивали, които имат не само национални измерения, но присъстват и на картата на Европа" - така започва другият пътеводител, представящ културния туризъм в крайдунавския град и различните лица на русенските фестивали.
От изданието гостите на града ще могат да получат интересна и актуална информация за международния фестивал "Мартенски музикални дни", традиционния блус фест, Националната джаз среща, лятната програма на Община Русе „Концерти на открито", лятната сцена „Сексакигна Приста" и Есенният салон на изкуствата.
В изданието са описани още медийният фестивал „Българската Европа", Фестивалът на туристическите забавления и анимации, Русенския карнавал и Коледно-новогодишните прояви и инициативи в града.
Не са пропуснати важни международни събития, които се провеждат в Русе - Международното биенале на миниатюрата, Международният пленер по скулптура и Международният симпозиум на съвременното изкуство „Вия Ломея".
Автор на текстовете на двата маршрута е доц.д-р Николай Ненов, а преводът на английски език е дело на Миглена Парашкевова.
Фотографиите са предоставени от Исторически музей - Русе и „Парнас прес".
През ноември ще излезе и DVD към двата пътеводителя. Те са в тираж от по 4 000 броя и се разпространяват безплатно от Туристическия информационен център.

източник: травел.бг
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук