Всички Новини Почистване на Витоша - 3-ти октомври 2009

Почистване на Витоша - 3-ти октомври 2009

Почистване на Витоша - 3-ти октомври 2009Мнозина обичат чистия въздух, прекрасните панорамни гледки и тишината, съчетана с уникалното чувство на спокойствие, което изпитвате на някой връх. Почти всички обаче приемаме това като наше право, дори даденост, за която не трябва да полагаме никаква грижа.

Именно тази е причина през 2009-та г. оргарнизаторите на българското издание на глобалния фестивал Earthdance да апелират да почистим белите дробове на София – Витоша. За съжаление, днес планината е затънала в боклуци и изглежда в окаяно състояние.

Earthdance има 13 годишна история и се провежда ежегодно в глобален формат. Във фестивала участват над 70 държави от целия свят като България не е изключение. Миналите издания на фестивала помогнаха за един по-добър живот на сираците и бедните деца и засадиха 2500 дръвчета, възтановявайки 15 декара унищожена гора.

Тази година организаторите се обръщат с апел към всеки един от нас. Елате тази събота, 3-ти октомври в 10 часа, на долната лифтова станция Драгалевци, за да възтановим красотата на Витоша, която се крие под тонове боклуци. За всички доброволци ще има осигурени ръкавици и чувал, а времето се очаква да бъде прекрасно.

Нека направим Витоша отново красиво място за разходка и разчистим планината от последиците на човешкото нехайство!
Източник: actualno.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук