Всички Новини София днес и вчера

София днес и вчера

София днес и вчера"Идея минало, идея бъдеще" - така се казва подредената на моста на НДК изложба, посветена на 130-годишнината от обявяването на София за столица. Тя е организирана от новосъздаденото сдружение на водещи архитекти и строителни инженери Societas Urbanum.

Експозицията представя 104 снимки на сгради от стара София и съвременните им аналози или наследници. С това от сдружението искат да отдадат почит на големите строителни майстори от миналото.

Петдесет от таблата показват архитектурата на столичния град от годините веднага след Освобождението и до средата на ХХ век. Материалите са предоставени от архива на Общинското предприятие "Стара София", а възрастните софиянци ще видят част от картините, на чийто фон е преминало детството им.
Останалите фотографии представят примери от архитектурата на столицата от последните десетина години. Всички те са на участници в сдружението.
Жителите и гостите на София могат да разгледат изложбата до края на октомври.

Societas Urbanum е организация, създадена с идеална цел. Тя ще се опита да съдейства за повишаването на качеството и авторитета на българската архитектура и строителство в интерес на обществото, както и да допринесе за влиянието на професията в обществения живот. Сред целите им е и опазването на архитектурното наследство и околната среда. Председател на сдружението е арх. Атанас Панов.

Източник: vesti.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук