Всички Новини Шумен запазва марка „Оттука започва България"

Шумен запазва марка „Оттука започва България"

Шумен запазва марка „Оттука започва България”В регистъра на Българското патентно ведомство е заявена регистрацията на запазена марка „Оттука започва България", съобщиха от пресцентъра на община Шумен. Инициативата е на на Общинска администрация - Шумен и се осъществява във връзка със заложените мерки и приоритети в „Стратегия за развитието на туризма в община Шумен" и "Общинския план за развитие 2007 - 2013 г".

Основанието за кандидатстване точно за тази марка е, че Шумен е тясно свързан с българската история. Градът се намира в региона, където е основана българската държава, в близост са двете първи столици - Плиска и Велики Преслав, тук е уникалният скален релеф „Мадарски конник", „Шуменска крепост", Паметник „Създатели на българската държава".

Логото включва първия ред от химна на община Шумен - „Оттука започва България" /текст на Антонин Горчев, музика - Хачо Мисакян, приет от Общинския съвет с Решение от 07 април 2009 г./, изображение на герба на Шумен и трикольор.
Графичният знак е изготвен от шуменския специалист по дизайн Радослав Ценов. Марката „Оттука започва България" ще се използва като название на интегриран туристически продукт, предназначен да рекламира Шумен и региона като туристическа дестинация.
От общината препоръчват на всички шуменски производители по подходящ начин да ползват запазената марка, като знак за идентификация на техните стоки и услуги.

Източник: travel.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук