Всички Новини България има огромен потенциал за развитие на СПА и уелнес туризъм

България има огромен потенциал за развитие на СПА и уелнес туризъм

България има огромен потенциал за развитие на СПА и уелнес туризъмБългария има огромни възможности в развитието на СПА и Уелнес-индустрията. Това каза председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова на Втория Специализиран бизнес-обмен форум по Спа и Уелнес - Булспа 2009, провеждащ се в к.к. „Златни пясъци", съобщи радио „Фокус" - Варна.

Според нея 8 000-те минерални извори, които страната притежава, са допълнителен стимул за развитието на този тип туризъм и дават допълнителен потенциал.
В момента, а и за в бъдеще, българският туристически бизнес прави много за развитието на СПА-туризма. Срещи като тази допълнително ще ускорят неговото развитие, допълни тя.

За първите седем месеца на тази година, независимо от спада на чуждестранните туристи, българският туризъм има относително добри резултати, коментира председателят на Държавната агенция по туризъм.

По думите й спрямо същия период на миналата година спадът на броя на туристите е с 3.9 процента. Тези данни не са драматични, категорична бе Крушкова. Тя посочи, че още по-малък е спадът на приходите от туризъм в Брутния вътрешен продукт, като в края на юли той е 2.6 на сто. През август се надявам спадът да намалее и резултатите да са около нулата, коментира още тя.
По думите й се запазва стабилността на туристите от ЕС, които посещават България. Има страни, при които отчитаме увеличение на туристите като Германия с почти 17 процента и Русия - с 18 на сто, каза още Крушкова.

По думите й е много важно да се запазят руските туристи, защото те традиционно харесват България. При туристите от Русия можеше за имаме по-голям ръст, ако голяма част от тях нямаха имоти в страната, защото притежаващите такива получават тригодишни визи и не ги водим като туристи, посочи Крушкова.
Председателят на агенцията съобщи, че се отчита ръст на туристите от Полша - с 48 процента, Беларус - 64 на сто, както и от Молдова, Чехия и Унгария. Много добре, че туристите от тези страни се завръщат, защото през последните 10 години те се отдръпнаха от нашия пазар, каза още тя.

Анелия Крушкова каза, че все още е рано да се правят прогнози за чуждите туристи за зимния сезон. Запълняемостта на хотелите в зимните ни курорти ще стане ясна след туристическото изложение в Лондон в средата на ноември, където България ще участва със собствен щанд.

Източник: expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук