Всички Новини 10% по-малко туристи са почивали на Северното Черноморие

10% по-малко туристи са почивали на Северното Черноморие

2Спадът на туристите тази година по Северното Черноморие е приблизително 10% в сравнение с миналата година.

Това съобщи пред радио Фокус - Варна Димитър Димитров, член на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) - Североизточен регион.

Димитров добави, че спадът на туристите е очакван и работещите в бранша не са изненадани от това, но по-лошото в случая, е че освен спада на туристите, представителите на туристическия бизнес вероятно ще отчетат спад от 20 до 25% на приходите спрямо миналогодишните.

Димитров добави, че тази година туристите са изхрачили много по-малко пари за странични забавления, а оттам идва и спадът в приходите.

Сред основните проблеми тази година в туризма по Североизточното Черноморие, Димитър Димитров изтъкна лошата инфраструктура, която е от особено значение за румънските туристи, които практикуват т. нар. автомобилен туризъм.

Не може да очакваме съседите да идват на почивка в България и да се връщат със счупени автомобили, допълни Димитров. По негово мнение това е и една от причините за лекия отлив на румънски туристи този сезон.

Сред другите проблеми тази година, които Димитров посочи, бе и финансовата криза, заради която се наблюдава отлив на западни туристи.

Източник: news.expert.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук