Всички Новини Средновековен панаир ще се проведе в Пловдив

Средновековен панаир ще се проведе в Пловдив

Средновековен панаир ще се проведе в ПловдивНа 2, 3 и 4-ти октомври в Пловдив ще се проведе първия по рода си средновековен панаир, визиращ периода XII-XIV век, научи Plovdiv24.bg. Откриването е в 14 часа в петък.

В Стария град, на Небет тепе ще бъде изграден палатковия лагер на панаира, ще бъдат представени поне десетина средновековни занаята - ковачество, ножарство, бижутерство, плетене на ризници и изработване на ламеларни доспехи, керамика, шивачество, тъкачество, резбарство по кост и рог, обущарство, точиларство, направа на лъкове, билкарство. Ще има и гледачка на карти, и палач. Ще се проведат турнири по стрелба с прашка, лък и арбалет, средновековна фехтовка и хвърляне на копие. Ще бъдат демонстрирани и готварски способности в средновековната кухня с рецепти от региона, Западна Европа и Мала Азия. Няма да липсват и медовината, и виното, и бирата. Предвидени са и лекции за съответния период.

Наградите са атрактивни и осигурени от "Сила". Амбицията на сдружението е мероприятието да стане ежегодно. Поканени гост-участници са: "Чигот", "Modus Vivendi", "18-ти Етърски пехотен полкъ" и необвързани реенактори.

Източник: plovdiv24.bg

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук