Всички Новини Пътеводител за гостоприемство и приключения

Пътеводител за гостоприемство и приключения

Пътеводител за къщи за гости и семейни хотели3000 броя от „Пътеводител за гостоприемство и приключения" ще бъдат разпространени на пазара от Българската асоциация за алтернативен туризъм. Пътеводителят предоставя адресите на 105 къщи за гости и семейни хотели и различни възможности за приключенски туризъм.
Посланието, което отправят авторите е да се пътува по отговорен начин и да се уважава природата. Според Любомир Попйорданов трябва да се даде възможност на сертификат „Зелена къща" стандарт за качествено настаняване в къщи за гости, разработен от и семейни хотели, разработен от БААТ на базата на критериите на ECEAT. Пътеводителят е разширено издание, което представя не само места за нощуване, но и други услуги - като наблюдение на птици и диви животни, парапланеризъм, колоездене, каякинг, конна езда сред природата, 7 информационни центрове към защитени територии, 14 общински туристически информационни центрове, приключенски програми, 11 предложения за винен и културен туризъм.
Пълната версия на изданието е достъпна в интернет. Засега няма поет ангажимент от страна на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма не е заявило желание за закупуване на половината от тиража и разпространението му в чужбина. Попйорданов заяви, че предизвикателство е разпространението му в бензиностанциите. „Надяваме се той да бъде в информационните центрове, в природните паркове", каза още той.

Източник: Агенция "Фокус"

Вижте онлайн версия на пътеводителя от 2006г.

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук