Всички Новини Турция прогнозира ръст на туристите и през 2010г.

Турция прогнозира ръст на туристите и през 2010г.

Турция прогнозира ръст на туристите и през 2010г.Турция се готви да реализира ръст на туристите и през 2010 г., стана ясно от изказване на турския министър на културата и туризма Ертугрул Гюнай пред медии в южната съседка. За следващата година страната си поставя цел от 30 млн. туристи при 26 млн. за тази година. "Кампанията Турски сезон, която проведохме във Франция, доведе 1 млн. нови туристи в страната", съобщава Гюнай. През следващата година предстои масирана рекламна кампания в Япония.

По данни на турското министерство на културата и туризма към юли туризмът отбелязва ръст от 1.1 %, което е най-добрият резултат за средиземноморските държави. Турция е на седмо място в света по брой на посетители и на девето по приходи, реализирани от туризъм. Страната се посещава най-много от германци, англичани и руснаци. На четвърто място по посещаемост са туристите от България.

За годината Турция си е поставила за цел да регистрира 5 % ръст на сектора, опитвайки се да привлече на екскурзии и почивки в страната онези туристи, които през тази година са предпочели по-евтина ваканция заради кризата. Намалените цени вероятно ще свият приходите в сектора с около 1-2 %.

Източник: touristsales.com
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук