Всички Новини Над 3 млн. туристи са почивали в Несебър

Над 3 млн. туристи са почивали в Несебър

Над 3 млн. туристи са почивали в НесебърБроят на реализираните облагаеми нощувки на територията на Община Несебър за лица над 14 години до 31 август е 3 145 263, съобщи агенция Фокус, като се позова на кмета на града Николай Димитров. По думите му общо за миналата година над 100 хиляди туристи са посетили Археологическия музей, църквата "Св. Стефан”, църквата "Св. Спас" и Етнографския музей в стария Несебър.

На въпрос туристи от кои страни са най-честите посетители на Несебър, Димитров отговори, че има посетители от цяла Европа, като най-многобройни са от Германия, Англия, Норвегия, Швеция, Белгия, Русия, Полша, Чехия, Унгария, Украйна.

С цел туристите да се чувстват спокойни в началото на туристическия сезон организираме среща, на която присъстват представители на туристическия бранш, полицията, представители на дипломатическия корпус на основно представените туристически общности на територията на община Несебър и се разглеждат теми, свързани с инфраструктурата, транспорта, обществения ред, здравеопазването, културните продукти и т.н., посочи Димитров.

Той допълни, че при визита на представител на посолство в община Несебър, го съветват при възникване на някакъв проблем с туристи, да бъдат уведомени туроператорите, които от своя страна да запознаят местната институция със ситуацията. Оттам вече ние предприемаме съответните мерки за разрешаване на проблема, подчерта кметът.

Според него Несебър е предпочитано място за отдих през уикенда. Хората предпочитат да избягат от ежедневието чрез разходка по тесните калдъръмени улички на стария град, разглеждайки църкви, възрожденски къщи, паметници на културата.
Има и много млади хора, които идват тук, за да узаконят своята връзка именно на такова романтично място, каквото е Несебър, посочи Димитров.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук