Всички Новини Обновяват римския стадион в Пловдив

Обновяват римския стадион в Пловдив

ПловдивНационалният институт за паметниците на културата е одобрил проекта на областната администрация в Пловдив за обновяването на античния римски стадион в града. Това позволява работата да започне след около месец, съобщи Петър Касабов, старши юрисконсулт в областната управа, цитиран от dariknews.bg.
Той допълни, че реконструкцията на античния стадион трябва да приключи до края на 2010 г.
Проектът на областната управа струва 900 хил. евро, повечето от които са осигурени от правителството на Норвегия. Със средствата ще бъде направено археологическо проучване, строителни и консервационни работи, след които стадионът ще бъде отворен за посетителите. Ще бъде поставено и художествено осветление, което да привлича туристи и през нощта.
Местната власт в Пловдив представи обновяването на римския стадион като част от проекта за откриване на античната улица на Пловдив. Тя трябва да се превърне в подземния музей на града.
Заради реконструкцията на стадиона художниците, които продават картини около него, ще бъдат изместени на друго място.

източник: травел.бг

 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук