Всички Новини Постлаха Тел Авив с цветя

Постлаха Тел Авив с цветя

Постлаха Тел Авив с цветяКилим от половин милион цветя украси главния площад на Тел Авив по случай 100-годишнината на израелския град, съобщиха организаторите на акцията.
Бегониите и далиите са подарък за юбилея от белгийската столица Брюксел, където подобна композиция един път на две години украсява площад "Гран пласе".
Дизайнерът Ади Йекутиели ги е подредил в сложна плетеница, която ще бъде на показ три дни. След това цветята ще бъдат изхвърлени по "екологичен начин".

Бригади от професионалисти от Белгия и Израел са взели участие в създаването на цветния килим. Те са били подпомогнати от около стотина доброволци.
За вдъхновение на цветарите са послужили керамичните керемиди и стенните фрески, които могат да се видят в старите домове на Тел Авив.

Междувременно стотици бележки, оставени между камъните на Стената на плача в Ерусалим от хиляди богомолци и посетители, ще бъдат събрани от работниците на комплекса това денонощие. Това е част от подготовката на най-голямата еврейска светиня за празника Рош Хашана - Нова година по еврейския календар.
Листчетата с молби и пожелания до Всевишния, пъхнати в цепнатините на стената от Соломоновия храм, ще бъдат старателно събрани и пренесени на древното еврейско гробище в Маслинената гора до Стария град в Ерусалим, където ще бъдат закопани на специална церемония.

От управлението на комплекса съобщиха, че отношението към тях ще бъде много внимателно, тъй като е забранено посланията да бъдат изхвърляни. Церемонията по почистването на Стената на плача се провежда два пъти в годината - преди еврейската Нова година и на Пасха.
Тази година Стената на плача премина през основен ремонт, беше укрепена и почистена.

Сред най-забележителните й гости бяха американският президент Барак Обама, папа Бенедикт XVI и Мадона.

Източник: БТА
Снимка: ЕПА/БГНЕС
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук