Всички Новини Проверяват зимните курорти от ноември

Проверяват зимните курорти от ноември

Проверяват зимните курорти от ноемвриПрез ноември започват проверки в зимните курорти, съобщи Иван Бъчваров, главен секретар на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Кампаниите имат добър ефект, защото действат дисциплиниращо на търговците, посочи той.

Туристите, недоволни от предлагани по Черноморието услуги, имаха възможност да се оплачат във временните приемни на комисията. Въпреки слабата активност на почиващите, приемни ще има и през следващия летен сезон, категоричен бе Бъчваров.

По повод обявената от заместник-министъра на икономиката Иво Маринов идея да се повиши санкцията за нелицензираните туроператори, Бъчваров заяви, че подобна стъпка може да има както добър, така и негативен ефект. Така например, по-високата глоба може да затрудни проверките на КЗП, а може и да стимулира корупция. В същото време е възможно да има и превантивен ефект върху нарушителите.
Иван Бъчваров каза още, че напълно подкрепя предложението за създаване на Дирекция за контрол на туристическите услуги към Комисията за защита на потребителите.

Източник: expert.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук