Всички Новини Проверяват състоянието на туристическите кораби

Проверяват състоянието на туристическите кораби

КорабИзпълнителна агенция "Морска администрация" започва щателни проверки на техническото състояние и безопасността на плавателните съдове за сезонен превоз на пътници, които са вписани в регистъра на корабите на Република България. Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-министър Камен Кичев, а срокът за представяне на доклада е 5 октомври тази година.
В началото на всеки летен сезон териториалните дирекции на „Морска администрация" в Бургас и Варна извършват регистрация на плавателните съдове за сезонен превоз на пътници, затова бройката им варира ежегодно.
За сезон 2009 г. на територията на Бургас и областта са регистрирани 94 такъв вид съдове. Средната им възраст е 8 - 10 години.
Сред проверките, които дирекция „Морска администрация" (ДМА) Бургас прави, са за разположението на кейове (без документи за експлоатационната им годност), ползвани от яхти и малки кораби. През настоящия летен сезон са извършени извънредни проверки в "Слънчев бряг". Проверявани са множество джет-ски бази по южното Черноморие и са издадени предписания за носене на спасителни жилетки и за инструктаж преди тръгване.
За сезон 2009 г. на територията на Варна и областта са регистрирани 56 плавателни съдове за сезонен превоз на пътници със средна възраст 10 години. В този период дирекция „Морска администрация" (ДМА) Варна е извършила 23 извънредни проверки на лодки, в гр. Балчик - 14, а в гр. Камчия - 5. По време на проверките не са се наблюдавали условия за съставяне на акт за административно нарушение.
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук