Всички Новини Младежи ще залесят Казанлък с еврогора

Младежи ще залесят Казанлък с еврогора

Младежи ще залесят Казанлък с еврогораЕврогоричка от 40 дръвчета ще се роди днес в Казанлък. Кампанията по засаждането на новите дръвчета в района на парк "Тюлбето" е част от тазгодишната мащабна акция "Климат", организирана от Представителството на Европейската комисия в България и федерация "Зелени Балкани" и е посветена на проблемите на климата и опазването на околната среда.

Инициативата за еврогоричката е на младежи от община Казанлък, които се регистрираха за участие в европейската младежка кампания за защита на околната среда "Кликни и засади дърво", проведена в града по време на гостуването на "Акция Климат" в Казанлък. Казанлъшките младежи са сред първите 5 000 участници от цяла Европа, които се включват в кампанията, които  заради активността си получават безплатно от Европейската комисия младо дръвче. Заедон с него те ще получат и специални инструкции за засаждането му.

Паралелно с това в хода на кампанията всеки от участниците има шанс да спечели лагер за еко-обучение в Европа, като качи снимка на своето дръвче от еврогоричката на специалния интернет сайт с интерактивна карта на засадените дръвчета в Европа.
Подробности за тази кампания могат да се открият на адрес: clickatree.europa.eu

Източник: goodnews.bg
 


Спонсори

Смешен.ком - да се забавляваме заедно. Забавен портал с много смях и забавление Родоп Турс - Вашият партньор в Родопите Къща за гости Джая - Белоградчик Велоклуб Крива спица - сдружение с нестопанска цел гр. Пловдив Езикови курсове по интернет Розов Облак - онлайн магазин за дрехи и аксесоари Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук Рекламирай тук